Vi videndeler som aldrig før. Og hvis du i løbet af dit liv som forælder nogensinde har følt, at din visdom kunne komme andre til gode, kan du glæde dig ved, at du i dag ganske nemt kan dele din viden med andre kommende eller allerede eksisterende forældre. Nedenfor giver vi dig ni råd, som kan hjælpe dig med at lave din helt egen mummy-blog - og få succes med den.
1) Vælg en blogging platform
Som det allerførste skal du have fundet ud af, på hvilken platform din blog skal hjælpe. En hurtig online søgning vil afsløre, at der findes masser af forskellige platforme, som du kan gøre brug af. Du kan med fordel vælge én, der tilbyder redigerbare templates. Sådan kan du nemlig sikre, at din blog kommer til at tage lige præcis den form, som du ønsker.
2) Vælg en host
Ligesom det kan være en god idé at gøre brug af en blogging platform, er det også vigtigt, at du finder den rette host. Kombineret vil disse to ting gøre, at du får en hjemmeside, som du kan begynde at fylde på.
3) Find din niche
Der findes masser af blogs. Og der findes også en del, der beskæftiger sig med forældreskab. Før du officielt starter din blog, bør du derfor overveje, om du kan finde en niche, som adskiller dig fra lignende sider.
Henvender din blog sig til nybagte forældre? Vil du gerne dele din viden om sjove aktiviteter, som forældre kan deltage i med deres børn? Eller har du noget helt andet i tankerne? Skriv dine idéer ned og vend dem gerne med venner, familie og andre forældre.
4) Vælg et hjemmeside- og domænenavn
Når du har fundet din niche, skal du beslutte dig for et passende hjemmeside- og domænenavn. Denne del af processen er altafgørende, og hvis du gerne vil have læsere, bør du anstrenge dig for at finde et navn, som folk let kan huske. Navnet kan både inkorporere dit eget og antyde hvad bloggen generelt set handler om. Der findes mange gode hjemmeside- og domænenavne, og det vigtigste er, at du vælger ét, som du er tilfreds med, og som du forventer kan appellere til folk, der gerne vil læse om dit liv som forælder.
5) Opsæt din blog
De første fire skridt i processen er indledende. Når du har fundet dit hjemmeside- og dit domænenavn, er du klar til at opsætte selve bloggen. Hvis du allerede for eksempel har arbejdet med WordPress før, vil denne del af processen kunne overstås nogenlunde hurtigt. Hvis ikke kan du muligvis blive nødt til at læse lidt om, hvordan du skal bære dig ad. En væsentlig del af dette trin er også designet af selve bloggen.
Kender du en designer, kan vedkommende måske give dig et par gode råd. Ellers kan det være en god idé, at du finder nogle blogs, der minder om din kommende, og lader dig inspirere af deres designs. Mange forældre-blogs gør brug af pastelfarver, og du kan selvsagt både vælge samme tema og vælge at gå i den modsatte retning og opsætte en blog, som designmæssigt skiller sig ud.
6) Find nogle gode emner
Opsætningen af bloggen tillader dig snart at gå i gang med rent faktisk at blogge. Men før du skriver dit første post, bør du finde ud af, hvad du vil skrive om. Opret et dokument på din computer, hvor du skriver alle dine emneidéer ned. Og prøv både at inkludere positive og negative erfaringer i dit virke som blogger. Mange forældre føler sig jævnligt en smule overvældende, og mange af dem vil også være glade for at kunne læse en blog skrevet af en forælder, som de kan relatere til.
7) Skriv dit første indlæg
Har du fundet et par gode emner at skrive om? Så mangler du blot at beslutte dig for, hvilket indlæg, der skal være dit første. Uanset hvad du gerne vil skrive om, bør dit første indlæg være ét, der både behandler et specifikt emne og introducerer dig som blogger. Du kan blandt andet komme ind på, hvem du er, hvorfor du har startet bloggen, og hvad læsere kan forvente at læse på din blog. Disse oplysninger skal naturligvis også stå i din om-sektion, hvis du har én.
8) Lav en kalender
Kontinuerlighed er et nøgleord for alle mennesker, der beskæftiger sig med at udgive noget på nettet. Hvis du laver en blog, hvor der kun meget sporadisk bliver udgivet noget, vil det blive svært for dig at tiltrække faste læsere. Hvis du derimod sørger for, at der for eksempel bliver udgivet noget to gange om måneden, vil du øge sandsynligheden for, at de mennesker, der besøger din side, lægge mærke til dette mønster og vender tilbage, når det er tid til næste indlæg.
9) Vær omhyggelig med indholdet
De bedste blogs er dem, som på én gang informerer og underholder. Ligeså vigtigt er det, at dine indlæg er skrevet i et letforståeligt og grammatisk korrekt sprog. I forbindelse med din blogs eventuelle succes, bør du sætte ind på særligt to parametre.
Det korrekte sprog
Glemmer du jævnligt et nutids-r? Har du problemer med at sætte komma? Så kan det være en god idé, at du enten beder en bekendt om at læse dine indlæg igennem, før du poster dem, eller tilmelder dig et kursus, som kan bringe dig tættere på det korrekte sprog.
Søgemaskineoptimering
Godt indhold er indhold, som sikrer, at potentielle læsere lander på netop din side i stedet for konkurrenternes. Derfor bør du have godt styr på søgemaskineoptimering, før du begynder at poste løs.
Der findes rigeligt med guides online, og du kan godt lære at søgemaskineoptimere på egen hånd. Hvis du gerne vil se hurtige resultater, bør du dog overveje at tage et kursus i søgemaskineoptimering. Kurset vil give dig de redskaber, du har brug for i forbindelse med udformningen af dit indhold. På sigt vil søgemaskineoptimeringen sikre flere læsere og dermed også muligheden for annoncekroner.
Rigtig god mummy-blogging!