Hvad skal dit barn være til fastelavn? Her er 5 gode ideer til kostumer

Det er ikke nogen hemmelighed. Alle børn elsker at klæde sig ud. Det er nemlig for alvor en aktivitet, der kan få fantasien til at flyde, og alle tanker og kreative ideer kan få frit løb. Det ene øjeblik kan man således være en astronaut, der er på vej til månen, mens man det næste kan være en fin prinsesse, der sidder og nyder et teselskab.

Det at klæde sig ud er derfor til alle tider forbundet med sjov, leg og glæde, og derfor bør du vælge et godt kostume til dig barn til fastelavn. Du skal gøre begivenheden til en god og hjertevarm stund, som dit barn vil se tilbage på med glæde.

Og heldigvis for dig kan du finde masser af gode kostumer hos Geniale Kostumer. Derfor er der her helt sikkert et kostume, som dit barn vil synes om - og hvem ved, måske er der et til dig selv, så du også kan deltage i festlighederne til fastelavn.

Herunder får du 5 forslag til kostumer til dit barn til fastelavn.

Et af de mest populære valg - den smukke prinsesse

Du kan vælge det helt sikre og altid meget populære valg til især pigerne - men også mange drenge er fans. Her er de tale om den fine prinsesse. 

Der er noget eventyrligt forbundet med det at klæde sig i en stor og smuk kjole, som man ikke normalt befinder sig i til dagligt. Og når først kronen og de mange smykker er på, så er lykken gjort. Det at være prinsesse er noget, alle børn er vokset op med gennem fortællinger, historier og eventyr, og mange børnebøger og -film beretter om både prinser og prinsesser.

Derfor kan det kongelige islæt - hvad end det er en prinsesse, en prins, en konge eller en dronning være et godt bud på et altid populært kostume. 

Børn er helt vilde med dyr - lad barnet skabe sin egen karakter

Børn er også også helt vilde med dyr. Derfor er alle landets dyreparker og zoologiske haver velbesøgte. Og der findes da også et hav af forskellige kostumer, der ligner dyr.

Det kan for eksempel være den farlige tiger, den søde elefant eller måske den søde sommerfugl. 

Klæder du dit barn ud som et dyr til fastelavn, vil du straks have skabt en leg, idet der til hvert et dyr også er forbundet en karakter. Barnet vil således straks forsøge at efterligne dyret og på den måde leve sig ind i en helt anden rolle, der for en stund lægger hverdagen på hylden.

Og det kan være til glæde for både barn og voksne at følge med i en sådan udvikling.

Det farlige har altid draget os - vælg en slem pirat

Det farlige og det mystiske har altid draget menneskeheden. Det er noget, vi finder interessant og spændende, og derfor er det også noget, vi nyder at udforske - også selvom det til tider kan virke en smule skræmmende. Og børnene er ingen undtagelse.

Derfor kan det helt perfekte kostume til fastelavn også være noget lidt mere farligt end de smukke prinsesser og søde dyr. Det kan for eksempel være en slem pirat, der har sejlet på de syv verdenshave og besejret det ene søuhyre efter det andet, mens der er blevet revet en masse guldskatter ombord.

Sørøvere er også forbundet med masser af sagn, som børnene kan forholde sig til, og derfor vil klappen for øjet og kloen på hånden på ingen måde synes fremmed.

Når der skal kæmpes for det gode - vælg et superhelt-kostume

Det kan også være spændingen, dit barn søger i et kostume. Den helt som barnet altid har set op til, som der leges med via små figurere, og som barnet med glæde efterligner på legepladsen. Her er der selvfølgelig tale om en superstærk superhelt, der til alle tider kan besejre det onde med sine superkræfter.

Det kan være Supermand eller Batman, der har kræfter udover det sædvanlige eller måske Spiderman, der kan kravle på vægge som en edderkop. Der findes mange forskellige actionfigurer og helte, som børnene kan se op til og lade sig betage af, og til alle tider er disse nogle, som kan skabe masser af spændende lege.

Så er dit barn til det gode frem for det onde, som sørøveren udgør, kan en superhelt være det helt rette kostume. 

Hvad hitter lige nu hos dit barn?

Sidst men ikke mindst er der rigtig mange karakterer, der hitter lidt på skift hos børnene. Det ene øjeblik er det figuren fra en populær film, som for eksempel Frost, mens det det næste kan være fra en serie i TV som Gurli Gris.

Dit barn kan derfor også blive klædt ud som sin favoritfigur. Her er der tale om kostumer, som der ofte er rift om, og derfor er det vigtigt, at du er ude i god tid, hvis du vil sikre dig et sådant.

Der er dog rigtig mange forskellige at vælge mellem. Og er der ikke lige præcis det, du søger, kan der måske være et, der ligner eller et andet, som er mindst lige så godt. For er der først én figur, så er der måske også en anden, som det kan være sejt at klæde sig ud som til fastelavn.

Menu
Top