Sådan indretter du det perfekte børneværelse - 10 gode råd

Børn har også noget at sige, når det kommer til deres eget værelse. Især når den lille for første gang skal til at sove alene, så er det utrolig vigtigt, at værelset er et behageligt og hyggeligt sted at være. Det handler ikke kun om at indrette rummet med en god seng og en bunke legetøj. Der er mange andre smarte ting, som du kan gøre for at lave børneværelset fuldkommen perfekt. 

Derfor har vi samlet 10 godt råd til dig, som gerne vil indrette det mest hyggeligt, sjove og flotte børneværelse, som din lille guldklump med garanti vil elske at opholde sig i.

1. Lav plads til opbevaring

Børn elsker at lege. Det fedeste er, når man kan vendte legekassen med bunden i vejret og sprede alle de herlige legoklodser, fine dukker og seje biler ud over hele gulvet. Børn er umiddelbart rimelig ligeglade med rod, så længe rodet er sjovt at lege med.

Men når det er tid til at ramme puden og få læst godnathistorie om aftenen, så skal værelset også gerne se ordentlig og pænt ud. Derfor bør børneværelset altid være indrettet med en masse plads til opbevaring. Det kan være hylder, kasser eller en reol, hvor legetøjet pænt kan stilles på plads igen, når man har leget færdig. 

2. Tænk over belysningen

Når man er helt lille, så er man ekstra sart over for kraftigt lys. Et alt for kraftigt lys kan føles ubehageligt og forstyrre øjnene, og så har man ikke lyst til at være inde på sit børneværelse. Derfor er belysning på børneværelset så utrolig vigtig, når du indretter. Det er en god ide at stille både standerlamper i hjørnerne, loftslamper, læselamper og natlys inde på børneværelset.

Husk at vælge en varm glødepære, som udsender et behageligt lys. Det er en god ide at hænge en loftslampe midt i rummet, så barnet kan se, hvad de laver. Men når aftenen falder på, så skal der tændes for hyggebelysningen fra hjørnelamperne eller læselampen. Tag et kig på udvalget hos Andlight.dk og vælg den helt rigtige lampe til børneværelset. 

3. Vælg den rigtige seng

Barnets første seng er nok den vigtigste seng i hele deres liv. Når man rykker fra vuggen, eller mors og fars seng, over i sin egen, så skal man føle sig godt tilpas. De første nætter kan godt være svære, men du kan hjælpe barnet med den gode søvn ved at vælge den rigtige seng. 

Disse tommelfingerregler kan du følge:

  • Sengen må hverken være for stor eller for lille i forhold til barnets størrelse.
  • Den første seng skal IKKE være en køjeseng.
  • Sengen skal have en høj kant, så barnet ikke triller ud.
  • Sengen må gerne være hyggelig og hule-agtig. 
  • Der må ikke være for mange puder og tæpper i sengen.

Den første seng må gerne minde om barnets vugge. Husk at små børn vokser hurtig, så du kommer nok til at skulle købe en håndfuld forskellige senge gennem barnets liv. 

4. Læg tæpper på gulvet

I de første år så foregår det meste af barnets liv nede på gulvet. Et koldt klinke eller trægulv er ikke særlig behageligt at sidde på, derfor er det den bedste ide at bruge tæpper på børneværelset. Du kan med fordel købe en legemåtte med memoryfoam, som er ekstra behagelig at sidde på. Tæppet skal give plads til leg, tumlen og hyggetid nede på gulvet uden, at man får ondt i måsen. 

5. indret med en læsestol

En stor behagelig læsestol i hjørnet af børneværelse indbyder til historielæsning og samvær. Ofte glemmer man hvor vigtig højtlæsning og billedbøger er for børns udvikling. Faktisk bør læsning være en fast del af barnets hverdag eller aftenrutine, selvom det måske bare handler om at sidde og kigge i en billedbog sammen. En dejlig læsestol på børneværelset kan give dig og dit barn et særligt sted, hvor I kan sidde og læse sammen - det skal nok hurtig blive barnets yndlingssted!

6. Gør plads til et arbejdsbord

Et arbejdsbord er ikke lige så relevant, når barnet er helt lille. Men når barnet vokser sig større, så et arbejdsbord på børneværelset vigtig for den lilles kreative udfoldelser. Indret med et lille skrivebord og stil blyanter, farver, papir eller perleplader frem, så den lille altid har en plads at sidde og være kreativ ved.

Jo flere muligheder barnet har på deres værelse, desto nemmere bliver det for dem at underholde sig selv. Mange børn elsker at tegne og male, og disse foretagner skal helst ikke ske på gulvet eller i sengen. Derfor er det en god ide at købe et lille bord og en stol til en arbejdsstation.

7. Mal væggene i en neutral farve

Selvfølgelig elsker børn masser af farver. Legetøj, puslespil, dynebetræk med mere. Værelset må gerne være fyldt med sjove pang farver, men når det kommer til væggene, så skal du helst vælge en neutral farve. Du gør dig selv en tjeneste ved at male væggene hvide. For det første åbner det rummet op og for det andet gør det nemmere at matche hvide farver med farverige møbler og legetøj.

For eksempel kan røde, blå eller gule vægge kan måske være sjove og seje, når barnet er lille, men når de vokser, så kan det være, at de ikke synes farvede vægge er lige så seje. Du slipper nok for en masse arbejde og dyre malerbøtter, hvis du blot vælger at male væggene hvide.

8. Udstil yndlingslegetøjet på hylder

Dit barn har sikkert en bamse eller en bil, som bare er det helt store hit. I stedet for at smide yndlingslegetøjet i kasser eller skuffer, så bank et par hylder op, som kan udstille noget af legetøjet. På den måde er det nemmere for barnet at finde, når det er tid til leg. Det er også lidt hyggeligt og sjovt at betragte ens favoritting på hylder, når man ligger og skal til at putte under dynen. 

9. Pas på med at overfylde rummet

Selvom det er vigtig med læsestol, seng og legetøj, så pas på med at fylde børneværelset op med en masse unødvendigt nips og sager. Et overfyldt børneværelse kan godt komme til at virke overvældende for den lille, og det kan være svært at finde yndlingssagerne frem. Værelset kan også komme til at synes mindre og måske endda helt klaustrofobisk at være i. Børn har også brug for megen legeplads, så pas på med at overfylde rummet med møbler. 

10. Brug opbevaringskasser til putte under sengen

Dette er en genial ide til at udnytte alt pladsen på værelset og undgå at overfylde. Opbevaringskasser kan bruge til legetøj, ekstra sengetøj, sovebamser eller bøger. Køb nogle flade og aflange kasser, som passer til rummet under sengen. På den måde udnytter du pladsen optimalt og gør det samtidig let at finde kasserne frem, når man mangler noget. I det hele taget er det en god ide at udnytte al den plads, man har på værelset, så ting og sager hurtig kan gemmes væk, når de ikke er i brug.

Menu
Top